UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії заарештували неіснуючого бійця батальйону "Дніпро"

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко назвав "зухвалою брехнею" чергові кремлівські випади.

Повідомлення Слідчого комітету про арешт якогось бійця батальйону "Дніпро" Сергія Литвинова, який нібито зізнався у тортурах і катуванні мирного населення в Луганській області, є відвертою брехнею Кремля. Як мінімум тому, що ніякого Сергія Литвинова ніколи не було в лавах батальйону "Дніпро".

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Звичайно ж, все це нахабна брехня. Може, такий Сергій Литвинов і існує в реальності, але от неспівпадіння, - такого бійця в батальйоні Дніпро ніколи не було", - констатує представник МВС.

Більш того, Геращенко наголошує, що в реальності бійці батальйону "Дніпро" ніколи не розміщувалися на території Луганської області.

"Батальйон "Дніпро-1" ніколи не виконував ніяких завдань на території Луганської області! Він діяв в Західному Донбасі - Кураховому, Мар'їнці, Красноармійську, під Маріуполем, Иловайском", - додав Геращенко.

Читайте також: Журналісти російського телеканалу "Зірка" принесли вибачення за брехню про Україну

Зазначимо, у середу російські ЗМІ розтиражували інформацію від представника Слідчого комітету Росії про затримання рядового батальйону "Дніпро" Сергія Литвинова, який нібито зізнався у вбивстві мирних громадян в Луганській області України, при цьому отримавши грошову винагороду з коштів голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

Раніше повідомлялося, що слідчий комітет РФ порушив справу про геноцид на "південному сході" України. !zn