UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії вилучили всю документацію в організації, яка вербувала найманців на Донбас

За даними Дмитра Тимчука, проти "Союзу десантників Росії" відкрили справу.

Слідчий комітет Росії в червні в рамках порушеної кримінальної справи, провів обшук і вилучення всієї документації в головному офісі "Союзу десантників Росії", який відомий тим, що використовується російськими спецслужбами для роботи на українському напрямку. Про це повідомив в Facebook координатор групи "Інформаційний Опір" (ІС) Дмитро Тимчук.

За його інформацією, слідчі дії в організації були обумовлені виявленими фактами масштабних фінансових махінацій керівництва "Союзу десантників Росії" - а саме, розкраданням і "нецільовим використання коштів", які виділялися "на організацію роботи".

У той же час, за даними "Інформаційного опору", депутат державної думи РФ С. Миронов, який безпосередньо курує діяльність цієї організації, а також має відношення до фінансування і відправлення найманців на Схід України, дав вказівку голові "Союзу десантників Росії" Востротину будь-яку ціну "зам'яти" цю справу і не допустити потрапляння інформації в ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що російські куратори терористичних угруповань Донбасу продовжують тримати на контролі питання можливої зміни керівництва" бандформування "ДНР", в тому числі його ватажка Олександра Захарченко. Так, кремлівські пропагандисти запустили інформкампанію популяризації ідеї "повернення Донбасу до складу України".