UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії порушили три нові кримінальні справи проти українських військових

Слідчі СК РФ вирішили, що українські військові "бомблять" окуповані бойовиками села з безпілотників.

У Слідчому комітеті РФ звинуватили українських військових в "обстріл в Донбасі" і порушили три нові кримінальні справи, повідомили в російському відомстві.

У Слідкомі РФ вирішили, що в результаті "обстрілу" з боку ЗСУ і Нацгвардії України поранення отримали жителі окупованих підтримуваними Росією бойовиками угруповання "ДНР" Донецька і Горлівки. СК РФ також заявив про те, що українські військові "скинули боєприпас з беспилоника" на село Саханка.

Повідомлялося, що військові Об'єднаних сил провели зачистку населеного пункту поблизу Волновахи, під час якої просунулися на 1 200 метрів вперед. Як повідомили у фонді "Повернись живим", майже вся територія, де була проведена спецоперація, замінована мінами російського виробництва. Зокрема, ПМН-2 – забороненими Женевською конвенцією протипіхотними мінами. Судячи з характеру "розстановки мін", їх закладали професійні військові, що є черговим доказом перебування російських військ в Донбасі..

Видання The Economist у своїй друкованій версії писало, що зараз кінець війни в Україні як ніколи виглядає недосяжним і призупинилися навіть мирні переговори.

Після серії проросійських і сепаратистських акцій в Донецькій і Луганській областях і "проголошення суверенітетів" підтримуваних Росією угруповань "ДНР" і "ЛНР", бойовики спільно з російської ФСБ 12 квітня 2014 року захопили міста Слов'янськ, Краматорськ і Дружківка. На наступний день т.в.о. президента України Олександр Турчинов оголосив про початок Антитерористичної операції в Донбасі. Бойові дії тривають 4,5 року. За офіційними даними, за цей час загинули близько трьох тисяч цивільних, і ще дев'ять тисяч отримали поранення, в цілому постраждали більше чотирьох мільйонів українців. З початку російської агресії загинули більше двох тисяч військовослужбовців Збройних сил України, зниклими без вести на тимчасово окупованій території вважаються кілька сотень людей.