UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії заявили про поновлення наступу на Україну

Москва пішла на чергову ескалацію напередодні третього раунду українсько-російських переговорів.

Міністерство оборони РФ заявило про поновлення наступу російської армії в Україні з 18:00 суботи, 5 березня, заявив речник МО Ігор Конашенков.

Ухвалене рішення Конашенков пояснив тим, що Україна відмовилася продовжувати режим тиші, запроваджений на час роботи гуманітарних коридорів, та «вплинути на «націоналістів»».

«Через небажання української сторони впливати на націоналістів або продовжувати режим тиші наступальні дії з 18:00 поновлені», - заявив він.

Нагадаємо, евакуація у низці міст сьогодні так і не відбулася – російські військові зірвали домовленості та продовжили обстріл. Крім того, Україна відмовляється виконувати ультиматуми Кремля «скласти зброю» та продовжує відстоювати свободу та незалежність.

Читайте також: Чому Путін уже програв війну в Україні – Харарі

Російський політолог Татьяна Станова вважає, що президент РФ Владімір Путін має три сценарії продовження війни в Україні: розгортання повномасштабної військової операції, вичікування в надії на капітуляцію України, відступ в обмін на нейтральний статус України та відмову Києва від Донбасу та Криму.

Україна протистоїть російській агресії десятий день, готовність українців боротися зламала плани Кремля на бліцкриг та мобілізувала світ у протидії РФ.

За даними американської розвідки, Росія вже ввела на територію України 90% військ, підготовлених для наступу. У РФ закінчуються ресурси та гроші, а російська армія зазнає в Україні серйозних втрат. Попри це, Путін продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та декларує готовність йти у війні проти України «до кінця».