UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії можуть ввести воєнний стан — ОП

Зараз відбувається евакуація "тих, хто може собі це дозволити". 

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив про ймовірність введення в Росії воєнного стану. Про це він написав на своїй сторінці у Твіттер

"4 березня обидві палати російського парламенту зберуться на екстрене позачергове засідання. На порядку, як я розумію, превентивне запровадження воєнного стану у Росії", - пише Подоляк. 

Все це для того, аби ввести тотальну заборону на мітинги, відключити зв'язок з зовнішнім світом, а також усіма накладеними на РФ обмеженнями - продовольчими та фінансовими. 

"По всій країні зараз розпочинається евакуація тих, хто може собі це дозволити", - пише Подоляк. 

Коментар ZN.UA

Як вважають експерти ZN.UA, запровадження воєнного стану в РФ може стати більш значущим для Москви, а не Києва. З його допомогою будуть намагатися уникнути масових протестів, адже в міру зіткнення пересічних росіян з дією санкцій протести можуть активізуватися. І вони будуть уже не ліберальними, а соціально-економічними. І тоді військовий стан буде приводом для їхнього жорсткого вбивства в зародку

Читайте також: Перші санкції від SWIFT: сім російських банків відключено від системи, РФ заборонено постачати євро

Нагадаємо, президент Росії Владімір Путін розгніваний перебігом війни в Україні, де армія РФ зазнає колосальних втрат. За даними ЗМІ, через це він згонить злість на своєму оточенні. У США вже зацікавилися психічним станом російського президента.