UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії лише за вересень під суд відправили 9 кримчан за відмову служити в їх армії

Всього таких справ 267

У тимчасово окупованому Криму лише за вересень під суд відправили 9 кримчан за відмову служити в армії Росії. Всього налічується 267 таких справ проти місцевого населення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Кримської правозахисної групи.

«У вересні Кримська правозахисна група зафіксувала 9 нових кримінальних справ відносно жителів Криму за ст. 328 КК РФ (ухилення від служби в Збройних силах РФ). Крім того, були зафіксовані й 15 нових вироків, винесених по ст. 328 КК РФ», — пише пресслужба.

Загалом до «суду» було направлено 267 справ, серед яких у 248 було винесено вирок, ще 19 перебувають на стадії розгляду.

Пресслужба Кримської правозахисної групи зазначила, що призов до армії на тимчасово окупованій території Криму і безперервна пропаганда служби порушує статтю Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Читайте також: Осінній призов в Україні: У штабі повідомили кількість новобранців

Раніше повідомлялося, що Росія за шість років провела в окупованому Криму 13 призовних компаній і незаконно призвала на службу понад 34 тисячі кримчан. У цьому місяці російські військові почали на півострові чергову «призовну кампанію».