UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Рівному посилили карантин, а Черкаси відмовилися

Рівненська область входить в помаранчеву зону карантину.

У Рівному вирішили посилити карантин з метою поліпшення епідситуації в місті. Про це повідомила пресслужба Рівненської міської ради.

Згідно з рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста, з 29 березня учні 5-11 класів будуть навчатися дистанційно. Щодо початкової, то діти будуть відвідувати заняття в навчальних закладах очно. Також будуть працювати і заклади дошкільної освіти.

Крім цього, згідно з новим обмеженням, в місті скасували всі культурно-масові заходи, які проводять муніципальні установи. При цьому приватним компаніям рекомендували відкласти масові заходи.

Також в Рівному порадили проводити спортивні змагання без глядачів щоб уникнути скупчення людей. Рівненська область входить в помаранчеву зон карантину.

Читайте також: Держава готова виплатити по 8 тисяч грн ФОПам із червоних зон – Шмигаль

Раніше повідомлялося про те, що мер Черкас Анатолій Бондаренко відмовився посилювати карантин в місті.

Він зазначив, що для такого посилення немає причин, виходячи з ситуації з коронавірусом.

«Немає причин закривати зоопарк. Він працює на відкритому повітрі і думаю, що нічого не буде страшного, якщо жителі міста будуть його відвідувати. Обмежувати роботу непродовольчих магазинів недоцільно. Можна обмежити кількість відвідувачів, які можуть перебувати в них одночасно», - сказав Бондаренко.