UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Рівненській області через влучення блискавки загорілася школа

Жертв та постраждалих немає.

В селі Перекалля Вараського району Рівненської області, в ніч на вівторок, 27 липня, загорілася школа. Імовірна причина пожежі – удар блискавки, інформує прес-служба ДСНС України.

Виклик  надійшов до Служби порятунку о 01:16. До гасіння було залучено чотири одиниці пожежної техніки та 12 вогнеборців.

ДСНС України

«Прибувши на місце події вогнеборці встановили, що горить покрівля місцевої школи. На гасіння оперативно було подано вогнегасні речовини», - повідомляють рятувальники.

 Паралельно з гасінням рятувальники проводили евакуацію майна та обладнання з навчальних кабінетів та приміщень, активно допомагало їм у цьому місцеве населення. Під час ліквідації пожежі врятовано майно та обладнання з навчальних кімнат.

 О 02:25 пожежу було локалізовано, а о 5:10 ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Вогнем знищено перекриття на площі 360 м².

Остаточна причина пожежі та розмір збитків встановлюються.

Правила, які допоможуть захиститися від грози:

Читайте також: Спекотніший, ніж зазвичай: синоптики дали прогноз погоди на серпень

Нагадаємо, сьогодні, 27 липня, в Україні оголошено штормове попередження, I рівень небезпечності, жовтий. Синоптики попереджають про суттєве погіршення погодних умов на заході країни. На Рівненщині, Львівщині, Тернопільщині, Хмельниччині, Чернівеччині, Франківщині, Волині та Закарпатті очікуються грози, град та сильний вітер.