UA / RU
Підтримати ZN.ua

У результаті ворожого обстрілу Подільського району загинуло восьмеро осіб – ОГП

В Офісі генпрокурора зазначили, що окупанти використали заборонені засоби.

У результаті нічного обстрілу Подільського району Києва загинуло вісім осіб, повідомили в Офісі генпрокурора. Правоохоронці відкрили кримінальну справу.

«За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, ввечері 20 березня російський ворог здійснив ракетний обстріл Подільського району столиці. При цьому окупанти застосували засоби, заборонені міжнародним правом засоби ведення війни.

«Внаслідок ворожого обстрілу та виниклої пожежі зазнав руйнувань торговельний центр. Пошкоджено вікна у навколишніх житлових будинках та припарковані поруч автомобілі. За попередніми даними, восьмеро людей загинуло», – додали в ОГП.

Вказано, що інформація щодо загиблих та постраждалих уточнюється. На місці працюють рятувальники та правоохоронці, які документують злочин.

Читайте також: Словенія поверне своїх дипломатів до Києва

Від початку повномасштабного російського вторгнення окупанти не полишають спроб взяти Київ, щоб змінити владу на лояльну проросійську. Найближчим часом російські війська планують здійснити форсування річки Ірпінь, щоб розпочати наступ.

Українські військові зміцнюють третє, дальнє кільце оборони Києва. На Правому березі українські війська змогли зупинити окупантів на відстані майже 70 кілометрів від столиці, що унеможливлює ведення вогню, за винятком ракетних обстрілів.