UA / RU
Підтримати ZN.ua

У результаті ворожих обстрілів у Донбасі отримав поранення український військовий

Бойовики сім разів обстріляли українські позиції.

Упродовж понеділка, 6 липня, окупанти в Донбасі сім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Про це повідомили у штабі ООС у вівторок, 7 липня.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу Новгородського противник спершу застосував проти наших захисників артилерійські системи калібру 122 мм, а пізніше – 120-ти мм міномети. На підступах до населених пунктів Зайцеве та Південне ворог також використав міномети 120-го калібру, а неподалік Хутору Вільний – гранатомети різних систем та кулемети", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що агресор відкривав вогонь також біля Старогнатівки.

За минулу добу внаслідок обстрілів противника один український воїн отримав бойове травмування.

Від початку поточної доби збройні формування РФ три рази порушили режим припинення вогню на підступах до Новотошківського, поблизу Старогнатівки та неподалік Водяного – з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також: Війна в Донбасі: Україна вивчає «беспрецендентну» можливість введення миротворців

Раніше повідомлялося, що між армійськими підрозділами, задіяними в операції Об'єднаних сил, почалися змагання на визначення кращого танкового екіпажу. Змагання триватимуть протягом декількох днів на полігоні в Донбасі. Військовослужбовці продемонструють практичні навички зі спеціальної підготовки і бойовим пусків. 

25 січня в Донецькій області завершилися змагання мінометних розрахунків підрозділів, задіяних в ООС. Перше місце в групі 82-мм мінометів зайняв підрозділ окремої гірничо-штурмової бригади "Закарпатський легіон". Кращим у 120-мм групі визнано мінометний розрахунок окремої гірничо-штурмової бригади "Едельвейс" Збройних сил України.