UA / RU
Підтримати ZN.ua

У результаті пожежі в харківському будинку для літніх людей загинули 15 осіб – ДСНС

Також у результаті пожежі постраждали кілька осіб.

У приватному будинку для літніх людей у Харкові сталася пожежа. У результаті чого загинули 15 осіб, ще п'ятеро постраждали, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

“21 січня о 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Станом на 16:05 на місці пожежі виявлено тіла 15 людей, 5 осіб постраждало”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що площа пожежі становить 100 квадратних метрів. До гасіння вогню залучили 28 осіб та сім одиниць техніки.

“Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня”, - додали в ДСНС.

Пізніше в Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили про дев'ятьох врятованих осіб. Їх всіх госпіталізували.

Читайте також: Пожежники загасили триповерховий будинок в Дарницькому районі Києва: фоторепортаж

Раніше повідомлялося про те, що в Одесі виникла пожежа в готелі Arcadia Apartment. Вогонь охопив 2 тисячі квадратних метрів площі будівлі, включаючи дах.

Близько опівночі вогонь вдалося загасити, пожежники знайшли в будівлі тіло загиблого. До ранку 18 січня стало відомо про двох загиблих і высьмох постраждалих. Трьох осіб з опіками та отруєнням продуктами горіння доставили в лікарню, один потерпілий досі в реанімації.

Слідчі Національної поліції вивчають кілька версій пожежі в одеському готелі. Справу розслідують за ч.2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу.