UA / RU
Підтримати ZN.ua

У результаті обстрілів у Донбасі загинув військовослужбовець, ще троє - поранені

Від початку доби, 9 липня, збройні формування РФ активності не проявляли.

Упродовж минулої доби, 8 липня, збройні формування РФ 14 разів порушили режим тиші, застосувавши при цьому заборонену Мінськими домовленостями зброю. Про це повідомили у штабі Об'єднаних Сил в четвер, 9 липня. 

Зазначається, що заходи із відсічі та стримування збройної агресії бойовиків здійснювалися в умовах, коли частина армійських резервів зі складу ОС задіяна до ліквідації пожежі у Луганській області.

"Основні ж бойові підрозділи Збройних Сил України впевнено стримували ворожу агресію, повністю контролюючи ситуацію під час виконання завдання на лінії розмежування сторін", - уточнили в штабі. 

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід" ворог відкривав вогонь поблизу Мар’їнки, Авдіївки, біля Старогнатівки та Опитного. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» - поблизу Хутору Вільний, Оріхового, Новолуганського, Новозванівки та Зайцевого.

"Російсько-окупаційні війська з автоматичних станкових гранатометів обстріляли житлові будинки місцевих мешканців селища Зайцеве. В результаті було пошкоджено шиферну покрівлю даху, розбиті склопакети двох вікон та пошкоджена стеля і стіни коридору житлового будинку. Жертв та поранених серед цивільного населення, на щастя, немає", - повідомили військові. 

Упродовж середи, 9 липня, один військовослужбовець ЗСУ  загинув, ще троє український воїнів отримали поранення. 

Від початку доби, 9 липня, збройні формування РФ активності не проявляли.

Читайте також: У Донбасі бойовики півтори години обстрілювали позиції біля Новотошківського, поранені четверо військових

На думку заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара, Росія може вдатися до повномасштабного наступу на Україну. Причинами цього дипломат вважає внутрішню нестабільність в Росії, зокрема через невдоволення результатами голосування за зміни до Конституції, а також питання поставки води в окупований Крим. 

Після легковажного розведення сил в Донбасі Кремль пішов у наступ, - під час пандемії коронавірусу, фактично, тільки збільшилася кількість атак і збройних диверсій, пише у своїй статті для ZN.UA директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак. Як Україні використати коронавірусну паузу для зміцнення оборонного потенціалу країни, читайте у його статті - «Оборонний потенціал країни: як його розвинути».