UA / RU
Підтримати ZN.ua

У результаті обстрілів бойовиків у Донбасі отримав поранення український військовий

За підтвердженими даними розвідки, 1 липня українські військовослужбовці знищили двох та поранили трьох загарбників.

Упродовж середи, 1 липня, окупанти в Донбасі п'ять разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Про це повідомили у штабі в четвер, 2 липня.

Зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", обстріли здійснювались поблизу Оріхового, біля Травневого.

"Неподалік населеного пункту Піски, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", ворог двічі застосовував проти наших воїнів заборонені Мінськими домовленостями 120-ти мм міномети та автоматичні станкові гранатомети. Теж з мінометів, але вже 82-го калібру, противник обстріляв і захисників Авдіївки, крім них окупанти використали ще й ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - повідомили військові. 

За минулу добу, 1 липня, внаслідок ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення.

За підтвердженими даними розвідки, 1 липня українські військовослужбовці знищили двох та поранили трьох загарбників. Окрім того, противник втратив ще чотирьох найманців та один вантажний автомобіль у результаті підриву на вибухівці.

Від початку поточної доби збройні формування РФ двічі порушили режим припинення вогню на підступах до населеного пункту Луганське.

Читайте також: Резніков озвучив, у скільки Росії обходиться війна в Донбасі

На думку заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара, Росія може вдатися до повномасштабного наступу на Україну. Причинами цього дипломат вважає внутрішню нестабільність в Росії, зокрема через невдоволення результатами голосування за зміни до Конституції, а також питання поставки води в окупований Крим.

Після легковажного розведення сил в Донбасі Кремль пішов у наступ, - під час пандемії коронавірусу, фактично, тільки збільшилася кількість атак і збройних диверсій, пише у своїй статті для ZN.UA директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Низка безперервних убивств українських військових на східному фронті набула безпрецедентно загрозливого характеру. З часів Іловайська й Дебальцевого – це новий пік, просто він за формою інший.

Як Україні використати коронавірусну паузу для зміцнення оборонного потенціалу країни, читайте у статті Валентина Бадрака «Оборонний потенціал країни: як його розвинути».