UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді напрацьовують кілька законопроектів для запобігання таких трагедій, як пожежа у Харкові – Разумков

За словами Разумкова, для запобігання випадків як із пожежею в будинку для літніх людей має бути спільна робота парламенту та інших інституцій.

У Верховній Раді працюють над кількома законопроектами щодо запобігання таких ситуацій, як смертельна пожежа у будинку для літніх людей у Харкові, повідомив голова парламенту Дмитро Разумков в ефірі телеканалу “Україна 24”. Пожежа у Харкові забрала життя 15 осіб.

"Це насправді страшна трагедія. Хотілося б висловити співчуття рідним та близьким. Насправді багато речей виразно законодавчо. Єдина проблема, що вони не виконуються належним виконавцями. Паралельно з цим є ще кілька законопроектів, які, я сподіваюся, найближчим часом будуть підготовлені профільними комітетами, надані Верховній Раді та розглянуті", - зазначив Разумков.

За його словами, в Україні є “багато правильних прийнятих законів”, але якщо їх не виконуватимуть на місцях, то виникатимуть ситуації, подібні тій, що сталася у Харкові. Разумков додав, що повинна бути спільна робота як законодавчої влади, так і всіх інших інституцій. 

Читайте також: Пожежа в Харкові: ДБР почало розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС під час перевірок в будинку для літніх людей

Як повідомлялося, пожежа виникла 21 січня о 15:00 у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок престарілих. Вогонь виник на другому поверсі. Майже через 2 години пожежа була ліквідована.

За даними Харківської ОДА будинок для літніх людей працював без дозвільних документів.

Президент Володимир Зеленський крім створення Держкомісії, доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відкрити і взяти під особистий контроль відповідну справу. Президент заявив, що причини пожежі і винних повинні встановити якомога швидше.

Водночас в Офісі генпрокурора заявили про те, що пожежа могла спалахнути через необережне поводження з електронагрівачем. У ОГП також повідомили про 11 постраждалих.

За фактом пожежі правоохоронці порушили справу за ст. 270 Кримінального кодексу (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Через пожежу затримали чотирьох осіб.