UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Повітряних силах ЗСУ підсумували, чим Росія знищувала міста України з лютого 2022 року

Наступного року партнери України передадуть літаки для ЗСУ.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ у небі над Україною знищено понад 1700 ворожих ракет різних типів. Про це йдеться у повідомленні командувача Повітряними Силами Миколи Олещука в Telegram.

"Хоча сьогодні традиційно підбивають підсумки поточного року, я озвучу деякі вражаючі цифри саме з початку повномасштабного вторгнення окупанта", - написав він.

Олещук уточнив, що з 24 лютого 2022 року Силами оборони знищено 1709 ракет різних типів, зокрема:

При цьому військовий вказав, що сили ППО збивають близько 86% всіх повітряних цілей.

Крім того, Олещук нагадав, що збито 329 літаків та 324 вертольоти РФ.

Також авіація Повітряних Сил ЗСУ здійснила понад 16 тисяч вильотів: 7 600 - на вогневе ураження; 8 600 - на винищувальне авіаційне прикриття.

"Наші пілоти відправили слідом за "російським військовим кораблем" ще кілька плавзасобів противника, і вдарили в їх основне лігво - штаб Чорноморського флоту Росії! Завдаючи болючих ударів по військових об'єктах, засобах ППО, живій силі і техніці противника, українські пілоти найбільше прагнуть наступного року робити свою справу ще ефективніше", - підкреслив командувач ПС ЗСУ.

Відносно наступного року, то він зазначив, що в 2024 році Україна отримає Західні літаки, більше авіабомб і ракет американського, британського і французького виробництва, що допоможе боротися з ворогом, звільняти нашу землю, очищати наше небо і море від російського мотлоху.

Раніше повідомлялось, що загалом наразі системою Patriot збито 15 аеробалістичних ракет “Кинджал”, запущених росіянами по Україні.