UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Повітряних силах розповіли, чому РФ перестала атакувати Україну дронами-камікадзе

Ігнат припустив, що в окупантів закінчується друга партія іранських дронів.

Впродовж останніх тижнів РФ не атакувала територію України іранськими дронами-камікадзе. На думку речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, у РФ закінчується друга партія іранських БПЛА.

У коментарі 24 каналу Ігнат розповів, що війська РФ майже місяць не використовували іранські БПЛА. У новорічну ніч по Україні запустили 45 дронів, у ніч на 2 січня — 39, а 16 січня — було 24 безпілотники.

"З цих трьох атак було збито всі 100 відсотків дронів. І більше ворог їх не застосовував на жодному з напрямків. Це говорить про те, що росіяни приберегли якусь частину або очікують наступну партію", — наголосив речник.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявляв, що Росія використала близько 660  іранських дронів-камікадзе для ударів по території України. Незабаром у них очікується нова поставка БПЛА.

Читайте також: Що сприяло Москві в закупівлях компонентів для ударних дронів – версія ISW

Чим наша країна може відповісти на рішення Тегерана вступити у війну на боці агресора? Які інструменти може задіяти Київ, щоб запобігти поставкам іранської зброї Москві? Про ірансько-російське військово-технічне співробітництво та реакцію України читайте у статті Володимира Кравченка “Ракети для Росії: Україна може серйозно покарати Іран”.