UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Полтаві, попри "червону зону", послаблять карантин

"Ніяких додаткових обмежень у місті не буде. Навіть навпаки".

Полтава, попри те, що комісія ТЕБ та НС відправила місто в "червону зону", відмовилася послабити карантин та навіть готова відкрити кінотеатри. Про це повідомив секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота в Facebook.

"Тільки що на національній комісії ТЕБ та НС знову відстояли Полтаву. Ніяких додаткових обмежень у місті не буде. Навіть навпаки - до роботи зможуть повернутися кінотеатри", - зазначив він.

У місті, попри потребу посилити обмеження, буде працювати громадський транспорт, ТЦ, ринки, фітнес-центри та салони краси. 

Читайте також: У населених пунктах Харківської області, що потрапили в "червону" зону, хочуть послабити карантин

Нагадаємо, станом на 23 жовтня, в Україні на коронавірус захворіли 330 396 осіб. При цьому 137 578 осіб одужали (2 680 за добу), 6 164 - померли (121 за добу). За добу було виявлено рекордні 7 517 випадків захворювання. 

Також повідомлялося, що жодна з областей не готова до ослаблення карантину в Україні.

Згідно з прогнозами аналітиків, навіть за умови дотримання урядом плану карантинних заходів до кінця року в Україні можуть померти до 20 тисяч осіб.

Аналіз KSE показав, зміна урядом карантинних індикаторів 13 жовтня дозволила відтермінувати пікове навантаження на систему охорони здоров’я, але на один-два тижні. Захворюваність у 10 тисяч випадків на добу очікується в листопаді.

Разом з тим, Україна вже увійшла до п'ятірки європейських країн із найскладнішою ситуацією з COVID-19