UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Полтаві люди вийшли на протест через тарифи на газ

Протестуючі перекрили рух на трасі Київ-Харків.

У Полтаві жителі міста вийшли на протест через підвищення тарифів на газ. Поліція перекрила рух на трасі Київ-Харків в межах міста.

Про це повідомляє видання "Полтавщина".

У теперішній час обмежений проїзд на вул. Київське Шосе з боку Харкова до вулиці Грушевського.

Близько 20 мітингувальників протестують проти нових тарифів на газ і за його транспортування. Учасники мітингу перманентно пересуваються по пішохідному переходу, в зв'язку з цим і обмежено рух.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, погодила підвищення тарифу за розподіл газу в Полтаві до 2,31 гривень на метр кубічний.

Читайте також: Газ в Європі подорожчав до максимуму за останні 23 місяці

Постанова Кабінету міністрів про скасування пільгового тарифу перші 100 кВт на рівні 90 копійок вступило в силу з 1 січня. Нові тарифи на електроенергію для населення будуть діяти до 31 березня 2021 року.

Середня ціна природного газу для побутових споживачів в першому півріччі 2020 року склала 5 299,2 грн (з ПДВ) за 1 тис. Куб. м.

Раніше Нацкомісія, що регулює тарифи в сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила зростання тарифів на холодну воду з 1 січня 2021 року. Подорожчання в середньому складе 20%, в окремих регіонах - більше 30% (Житомир). Зміни торкнуться всіх регіонів - Києва, Одеси, Ужгорода, Херсону, Вінниці, Луцька, Полтави, Чернівців, Львова, Черкас, Запоріжжя, Дніпра, а також райцентрів - Бровари, Біла Церква, Кривий Ріг, Ірпінь, Умань.