UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі українцям видадуть безкоштовні картки для покупок

На кожну з таких карток буде приходити фінансова допомога 3 місяці.

Українським біженцям у Польщі будуть роздавати спеціальні безкоштовні картки для того, щоб вони могли здійнювати покупки. Про це повідомляється у Facebook Посольства України у Польщі.

Кожну з карток, виданих українцям, будуть поповнювати на 300 злотих (2070 грн) щомісяця протьогом трьох місяців. 10 000 карток для покупок роздає тимчасово переселеним особам мережа супермаркетів "Biedronka" у рамках програми "Вітаємо та допомагаємо". 

Наголошується, що отримати картку зможуть лише ті українці, які прибули до Польщі, починаючи з 24 лютого 2022-го. Одна людина матиме право отримати до 900 злотих (близько 6 тис. грн) додаткової допомоги. Максимум на одну сім'ю - три картки на загальну суму 2700 злотих (18,5 тис грн).

Картою можна буде скористатися для оплати всіх товарів, крім алкоголю, сигарет, текстилю, а також промислових товарів та послуг. 

Перевірити наявність карток і отримати їх можна, якщо зателефонувати до будь-якого з фондів відповідно до містя проживання:

Нагадаємо, уряд Польщі з 1 липня, перестане виплачувати допомогу по 40 злотих на день (приблизно 276 грн) на харчування та проживання українських біженців і розраховує на їхнє працевлаштування та самозабезпечення.