UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі та Литві затримали українців, які перевозили мігрантів

Громадянам України загрожує до 6 років ув'язнення.

Правоохоронці Польщі затримали двох громадян України, які сприяли транспортуванню мігрантів до Польщі. Про це повідомив речник поліції Підляшшя Томаш Крупа заявив у суботу, 13 листопада.

Зазначається, що двоє українців перевозили іракців на автомобілях Toyota та Mercedes у Залісьнах. Загалом підозрювані перевезли 1088 людей.

Раніше держохорона литовського кордону повідомила про затримання двох громадян України, які перевозили нелегальних мігрантів до Литви.

«Затримано двох українців, які перевозили нелегальних мігрантів, розпочато розслідування за статтею 292, ч. 1 Кримінального кодексу Литви», повідомила представник МЗС Литви Божена Заборовська-Зданович, передає Delfi.

Найсуворіше покарання за цією статтею – позбавлення волі терміном до 6 років.

Раніше повідомлялося, що польська поліція виявила поблизу кордону з Білоруссю в районі населеного пункту Вулька Тереховська тіло громадянина Сирії.

Нагадаємо, ЄС готується 15 листопада ухвалити новий пакет санкцій проти Білорусі за штучне створення міграційної кризи.

Докладніше про те, що відбувається на польсько-білоруському кордоні і як Польща вирішуватиме міграційну кризу, читайте у статті Олександра Шевченка "Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість".