UA / RU
Підтримати ZN.ua

У поліції Києва прокоментували участь свого співробітника у інциденті з побиттям військового у Дніпрі

Правоохоронець був у відрядженні і брав участь у обшуках.

У Національній поліції Києва підтвердили участь свого співробітника у слідчих діях у Дніпрі, де днями виник інцидент з побиттям військового людьми в балаклавах, пов’язаними із народним депутатом Миколою Тищенком.

“Чоловік у жилетці з написом "Поліція" на відео інциденту, який стався між ексвійськовим підрозділу Kraken Дмитром Павловим та ймовірно охоронцями нардепа Миколи Тищенка у Дніпрі, є співробітником поліції Києва. Він перебував у  відрядженні, де брав участь у проведенні слідчих дій”, – цитує Суспільне заступницю начальника відділу комунікацій головного управління Нацполіції міста Києва Анну Страшок.

За її словами, по їх завершенню він вийшов з приміщення на вулицю, став свідком конфліктних ситуацій між громадянами. Згодом до нього звернувся чоловік щодо скоєння злочину відносно його знайомої, у якої відібрали телефон. Відтак співробітник поліції втрутився в інцидент.

Анна Страшок додала, що наразі, призначене службове розслідування для встановлення правомірності дій поліцейського.

Водночас, вона повідомила, що слідчі дії, у яких брав участь правоохоронець, не мали жодного стосунку до активістів та публічних осіб, які перебували в тому ж місці та були учасниками інциденту.

“У випадку, коли досудове розслідування здійснюється працівниками Києва, вони за необхідності можуть перебувати у відрядженні в будь-якому місті країни”, – наголосила вона. 

У поліції Дніпропетровщини заявили, що місцеві правоохоронці не співпрацювали з Тищенком і не брали участь в проведенні обшуків.

Читайте також: Родич Тищенка може бути причетним до розкрадання 140 млн грн на будівництві метро на Виноградар ‒ Bihus.Info

20 червня у соцмережах з’явилося відео, зняте у Дніпрі, на якому видно, як невідомі на вулиці утримують чоловіка у цивільному та завдають йому тілесних ушкоджень. Чоловіком у цивільному виявився колишній військовослужбовець спецпідрозділу Kraken Дмитро Павлов.

Нападників пов’язують із народним депутатом Миколою Тищенком. За даним фактом відкрито два кримінальні провадження за статтями 125 та 146 Кримінального кодексу України.