UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Politico розповіли, де українські військові можуть навчатися працювати з Patriot

Можливо, ці комплекси перемістять в Україну не з Європи, а зі Штатів. 

У США вважають, що можуть навчати українських військових працювати з системами ППО Patriot у себе, пише Politico. Примітно те, що з 24 лютого навчання для Сил оборони проходили переважно у Східній Європі, зокрема у Німеччині та Британії.

Якщо навчання роботи з цими системами стартують все ж в Штатах, то вони будуть першими від початку повномасштабної війни в цій країні. Проте остаточне рішення ще не ухвалене. 

"Навчання має сенс проводити у Форт-Сіллі, штат Оклахома. Там є більшість інструкторів та складне обладнання", - зазначив один зі співрозмовників видання. 

Проведення навчання в Європі також можливе, проте це буде важче з матеріально-технічного погляду.

"В Україну, найімовірніше, перемістять Patriot зі складу у США, а не батарею із країн Близького Сходу чи Європи", - сказав ще один співрозмовник видання. 

Читайте також: Путін каже, що нібито хоче закінчити війну, але Patriot її затягнуть, а Україна "відмовилася" від перемовин

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що питання передачі ЗРК Patriot для нашої країни вирішене.

Ця система ППО може збивати не лише літаки та крилаті ракети, а в тому числі й балістичні снаряди. Основними перевагами цього комплексу є висока швидкість приведення в бойову готовність, здатність вести вогонь по кількох цілях одночасно, висока маневровість і завадостійкість. У Повітряних силах ЗСУ зазначають, що ця система здатна змінити перебіг війни. 

Про те, чи вдалося президенту України досягти всіх цілей, які стояли перед ним у Вашингтоні - читайте в статті експосла України в США Олега Шамшура "Зеленський у Байдена: що вдалося, а чого не вдалося добитися від США".