UA / RU
Підтримати ZN.ua

У поліції уточнили інформацію щодо затриманих за напад на виборчу дільницю на Дніпропетровщині

Чотири особи затримані, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Ще 20 доставлених до райвідділу опитані.

© Національна поліція
Нападники возили із собою цілий арсенал зброї
Нападники возили із собою цілий арсенал зброї
© Національна поліція
© Національна поліція
© Національна поліція
© Національна поліція
© Національна поліція

За підозрою в нападі на виборчу дільницю в Майському Синельниківського району Дніпропетровської області до Синельниківського відділу поліції було доставлено 24 особи, чотири з яких затримані в порядку статті 208 КПК України, повідомляє прес-служба МВС України.

"Встановлено, що 29 жовтня близько 18:30на виборчу дільницю зайшли 24 невідомі особи, які пошкодили майно, кинули димові шашки та намагалися пошкодити виборчу документацію, зокрема, урни з бюлетенями. Поліцейським, які охороняли виборчу дільницю, вдалося відтіснити їх на вулицю, після чого зловмисники зникли на автомобілі", - розповів під час прес-конференції тимчасово в.о. начальника ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області Олег Грозь.

Він також розповів про те, що під час сутичок працівники поліції отримали поранення.

"Під час нападу тілесні ушкодження отримали троє працівників поліції. Незважаючи на це, правоохоронці не дали нападникам можливості зірвати виборчий процес на дільниці – всі бюлетені були збережені, комісія продовжила свою роботу", - додав очільник Нацполіції у Дніпропетровській області.

У рамках плану "Перехоплення", оголошеного в області, правоохоронці зупинили на одному з постів сім автомобілів. Водії і пасажири були затримані та доставлені до Синельниківського відділення поліції.

"Під час обшуку автівок було вилучено велику кількість зброї: шість одиниць мисливської зброї, два газові пістолети, значна кількість патронів, чотири бронежилети, складний ніж, дві дерев'яні бити, страйкбольна рушниця, чотири предмети, схожі на петарди, фрагмент металевої арматури, три пляшки з речовиною, зовні схожою на запальну. Вся зброя зареєстрована на чоловіків, які перебували в автомобілях. Щоправда, дана зброя перевозилася з порушенням правил", - наголосив Олег Грозь.

За фактом нападу на дільницю зареєстровані кримінальні провадження за ч. 4 статті 296 (хуліганство), ч. 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 3 статті 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) КК України.

Раніше прес-служба ГУ НП у Дніпропетровській області повідомила про напад на виборчу дільницю у селі Майському Синельниківського району.

За даними Громадянської мережі "ОПОРА", нападники приїхали на восьми автомобілях і намагалися зіпсувати бюлетені. Близько 15 осіб брали безпосередню участь в нападі, під час якого також були поранені спостерігач і кілька членів комісії.

Народний депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель заявила, що одного з поліцейських під час нападу вдарили сокирою.