UA / RU
Підтримати ZN.ua

У поліції розповіли про хід розслідування нападу на Гандзюк

Встановили місце, де була придбана кислота, та реалізатора речовини.

Правоохоронці, які розслідують напад на радника мера Херсона Катерину Гандзюк, встановили місце, де була придбана кислота, і реалізатора речовини. За словами першого заступника голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, зараз перевіряють інформацію від громадян щодо людини, яка може бути причетна до нападу.

"Зараз ми ретельно перевіряємо інформацію у справі про напад на чиновницю, яка надходить від громадян. Ми уточнюємо найменші деталі та аналізуємо їх", - цитує Аброськіна департамент комунікації Нацполіції.

У ході розслідування слідчі призначили низку необхідних експертних досліджень. Експерти встановили, що щільність розчину сірчаної кислоти, виявленої на одязі Гандзюк, вдвічі більше щільності речовини, що використовується в автомобільних акумуляторних батареях.

"Сьогодні можу сказати, що встановлено місце, де була придбана кислота, яку використовували при нападі на жінку. Знайдено та вилучено понад 530 пляшок з цим розчином. Встановлено і допитано особу, яка реалізувала кислоту", - повідомив на своїй сторінці у Facebook Аброськін.

За словами Аброськіна, є якісне фото людини, яка придбала розчин – про неї на брифінгу у вівторок говорив глава Нацполіції Сергій Князєв. На даний час здійснюються заходи з метою встановлення особистості.

Нагадаємо, 31 липня вранці в Херсоні радника мера міста Катерину Гандзюк облили кислотою. Постраждалу з серйозними опіками доставили до реанімації. Медики діагностували в потерпілої опіки до 40% тіла, особливо постраждали обличчя, шия, груди, ліва рука і передпліччя. Експертиза встановила, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Після двох перекваліфікацій ГПУ кваліфікувала дії злочинців як "замах на вбиство, скоєний з особливою жорстокістю".

1 серпня Гандзюк доправили з Херсона до Києва для проходження курсу лікування.

6 серпня суд заарештував на два місяці підозрюваного у замаху на вбивство Гандзюк.