UA / RU
Підтримати ZN.ua

У поліції підтвердили: закрили справу за фактом аварії, в якій загинув волонтер Краснопольський

Підставою стала "відсутність складу кримінального правопорушення".

У слідчому управлінні Національної поліції України в Дніпропетровській області підтвердили закриття кримінального провадження за фактом аварії, у якій загинув відомий дизайнер і волонтер Леонід Краснопольський. Така інформація міститься у відповіді на інформаційний запит "Радіо Свобода". Раніше про закриття справи повідомляла вдова Краснопольського.

"Справу було закрито на підставі пункту 2 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України (відсутній склад кримінального правопорушення)", - повідомляють журналісти із посиланням на відповідь правоохоронців. Відповідне рішення у Нацполіції погодили з процесуальним керівником прокуратури Дніпропетровської області.

За даними ЗМІ, за кермом позашляховика Toyota Prado, який в'їхав у Kia Краснопольського, перебував 25-річний син головного офтальмолога Дніпра Валерія Сердюка.

Нагадаємо, аварія сталася близько 12:50 4 лютого на набережній Перемоги у Дніпрі. В автомобіль Kia, за кермом якого перебував Леонід Краснопольський, врізався позашляховик Toyota Prado. Український дизайнер і волонтер загинув.

У 2014 році його брали в заручники бойовики підконтрольного РФ терористичного угруповання "ДНР". Краснопольський провів чотири дні "на підвалі" і був звільнений завдяки зусиллям керівництва Дніпропетровської області. Після звільнення з полону дизайнер переїхав із окупованого Донецька до Дніпра, де займався волонтерською діяльністю, шив військову форму та рюкзаки для української армії.