UA / RU
Підтримати ZN.ua

У питанні Авдіївки важливо мати реальну обізнаність в ситуації. Але досі незрозуміло, що насправді там відбувається — експерт

А від цього, продовжив Селезньов, залежать військові рішення. 

Військовий аналітик Владислав Селезньов наголосив, що розуміти реальну ситуацію в Авдіївці Донецької області — принципове питання, адже від правильної оцінки залежать подальші військові рішення. Втім, наразі незрозуміло, де правда. Під час ефіру на 24 каналі він навів приклад, що влада міста заперечує, що там тривають вже міські бої, тоді як військові стверджують, що це — правда. 

Зараз на цьому напрямку росіяни збільшують тиск, залучаючи до штурмів все більше особового складу та артилерії. 

Селезньов також прокоментував інформацію Defense Express про те, що окупанти можуть взяти під свій контроль "дорогу життя" - транспортний коридор через Ласточкине до Авдіївки, який фактично є єдиними шляхом, що веде до міста. За словами експерта, наміри РФ щодо цієї логістичної артерії очевидні. Якщо ЗСУ втратять трасу — оборона міста ускладниться.

"Отже, рішення мають бути максимально раціональними та вчасними, щоб реалізувати ключову місію — зберегти життя та здоров'я наших військовослужбовців", - підкреслив він.

Читайте також: Екскомандир "Айдару": Співвідношення втрат в Авдіївці — 1:12. Але ЗСУ все одно можуть вийти з міста

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив, що через затримки з постачанням військової допомоги США, які призводять до прорахунків, ситуація на фронті зайшла у глухий кут — на півдні розпочалася стагнація. Він попередив, що якщо у Вашингтоні вирішать зменшити підтримку нашої держави, Владімір Путіна прорве оборону ЗСУ та не стане після цього зупинятися. Це, продовжив Зеленський, призведе до зміни геополітичного порядку.