UA / RU
Підтримати ZN.ua

У підвалі будинку заступника губернатора Миколаївщини знайшли валюту, золото та антикваріат

Співробітники СБУ вилучили "чорну бухгалтерію" першого заступника глави Миколаївської ОДА.

© СБУ
© СБУ
Поисхождение грошей Романчука буде складно довести
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Під час обшуку будинку затриманого напередодні першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації співробітники СБУ вилучили 300 тисяч доларів готівкою та ювелірні прикраси.

У підвалі будинку були виявлені сейфи, в яких зберігалися золоті зливки, антикваріат, столове срібло, а також "чорна бухгалтерія", яка, на думку слідства, є доказом участі чиновника в корупційних схемах.

У прес-службі СБУ нагадали, що операція із затримання заступник голови ОДА проходила в два етапи. Два помічники губернатора були затримані після отримання 80 тисяч доларів хабара.

Як стверджують в СБУ, це була частина тієї суми (92 тисячі доларів), яку вимагали від підприємця за сприяння в оформленні документів на видобуток корисних копалин.

На другому етапі співробітники СБУ та прокуратури обшукали робочі місця та місця проживання фігурантів справи, в тому числі будинок першого заступника голови області.

Читайте також: СБУ спіймала працівника АМКУ на хабарі в 3 тисячі грн

Нагадаємо, 3 червня співробітники СБУ і прокуратури затримали першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Романчука за підозрою в отриманні 90 тисяч доларів хабара. У той же день його етапували до Одесу для того, щоб помістити в ізолятор тимчасового утримання.

Серед затриманих – також заступник голови районної держадміністрації та помічник голови облради.