UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Павла Гриба під час етапування зникли всі ліки - батько

Ліки українському політв'язню мав передати конвой.

Під час етапування українського політв'язня Павла Гриба із Ростова до Краснодару зникли всі ліки, які йому передавали рідні. Про це у коментарі "Громадському" розповів батько українця Ігор Гриб, додавши, що в Російській Федерації роблять все можливе для ускладнення перебування його сина за ґратами.

"Під час попереднього етапування Павла із Ростова в Краснодар усі ліки, які ми передавали йому, аби він приймав, зникли. Тепер нам доведеться знову купувати ці ліки і знову просити передати їх. Робиться усе, аби ускладнити перебування Павла за ґратами" - повідомив Ігор Гриб.

Він додав, що ліки його сину мав передати конвой під час конвоювання.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) 6 листопада почне повторний розгляд справи українського політв'язня Павла Гриба.

19-річний громадянин України Павло Гриб зник на території Білорусі 24 серпня 2017 року. Він поїхав в Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в соцмережах. Про зникнення сина заявив відставний офіцер Державної прикордонної служби України, військовий капелан Ігор Гриб.

За невстановлених обставин Гриба вивезли на територію Росії, де відправили в СІЗО Краснодара за звинуваченням у нібито організації теракту в школі в Сочі. Суд заарештував його на два місяці, пізніше термін утримання під вартою неодноразово продовжувався.

Незважаючи на численні звернення Києва, російська влада не пускає українських лікарів до Гриба. Хлопець має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.