UA / RU
Підтримати ZN.ua

У п'ятницю збройні формування РФ 32 рази порушили режим припинення вогню – штаб ООС

Втрат серед українських військовослужбовців немає.

У Донбасі за минулу добу, 28 червня, бойовики російсько-окупаційних військ 32 рази порушили режим припинення вогню, зокрема 16 разів застосовуючи заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібру 122-мм, міномети калібру 120 і 82-мм.

Як повідомляє пресцентр штабу ООС у Facebook, втрат серед військовослужбовців немає. На кожен обстріл українські військові відповідали з озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям.

Бойовики обстрілювали українські позиції в районі Широкиного, Опитного, Авдіївки, Водяного, Лебединського, Пісок, Талаківки, Мар'їнки, Новгородського, Кримського, Новолуганского, Південного, Травневого, Золотого-4, Світлодарська, Зайцевого, Луганського, Нижньотеплого.

За даними розвідки, у п'ятницю трьох бойовиків знищили, ще троє були поранені.

З початку поточної доби, 29 червня, бойовики один раз обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу Новолуганського.

Нагадаємо, що зараз триває розведення сил і засобів на ділянці №1 "Станиця Луганська". Переговори щодо розведення сил у Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак неодноразово зривалися через постійні обстріли з боку бойовиків "ЛНР".

5 червня Тристороння контактна група погодила чергову спробу розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської з 10 червня. Однак бойовики в черговий раз зірвали розведення сил регулярними обстрілами.

27 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що ЗСУ та бойовики випустили сигнальні ракети для позначення готовності обох сторін до розведення. Після цього команда СММ бачила, як військовослужбовці Збройних сил України і члени незаконних збройних формувань покинули свої крайні передові позиції та вийшли з ділянки розведення разом з озброєнням.