UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ОРДЛО російські лікарі заробляють на списаних ліках – розвідка

Окупанти наживаються на погіршенні рівня медобслуговування мирних жителів.

Російський персонал військового госпіталю, який розташований в Лутугинському районі Луганської області, щодня списує медичні препарати на фіктивних хворих з наступною їх реалізацією через аптечні мережі тимчасово окупованій території.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України, через скорочення фінансування Москвою в ОРДЛО істотно погіршилося медичне обслуговування населення, в результаті чого почалося поширення інфекційних захворювань, зокрема туберкульозу.

При цьому керівництво сепаратистів використовує ситуацію, що склалася, з метою власного збагачення. Зокрема, "адміністрація" Горлівки ввела обов'язковий платний медичний огляд населення (вартість послуги 300 рублів). Процедура є обов'язковою умовою для отримання мешканцями міста грошової допомоги.

Нагадаємо, що раніше координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук, повідомив, що у вищій та середній ланці "адміністрації" терористичної організації "ДН"" поширюються чутки про швидку зміну керівництва.

Так, за даними "чиновників", зміна може відбутися у жовтні, після недавніх подій в Донецьку.

Крім того, в Ясинуватій серед бойовиків і мирного населення посилено поширюються чутки про те, що командування "ДНР" становить "списки на евакуацію" на випадок настання збройних сил України. У них нібито потраплять тільки командний склад бойовиків і співробітники адміністрації ДНР", яких евакуюють в Росії.