UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ОРДЛО незаконно позбавлені волі 235 українців - СБУ

У список на найближчий обмін Україна внесла 100 прізвищ.

На тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях значаться як незаконно позбавлені волі 235 осіб станом на 14 серпня. Про це повідомила прес-служба СБУ у відповідь на запит Радіо Свобода.

«За даними інформаційного обліку Об'єднаного центру, на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях значаться як незаконно позбавлені волі 235 осіб», - йдеться в повідомленні.

При цьому в СБУ додали, що «питання звільнення громадян України, які були незаконно позбавлений волі правоохоронними та судовими органами Російської Федерації, виносяться на рівень міжнародних контактів і вирішуються за участю Міністерства закордонних справ України».

Раніше повідомлялося про те, що Україна передала ОБСЄ списки на обмін, в яких нараховується близько 100 прізвищ.

За словами глави Офісу президента Андрія Єрмака, в рамках наступного обміну з бойовиками, який повинен відбудуться через "декілька тижнів" планують звільнити близько 100 осіб з кожного боку.

Пізніше Єрмак також заявив про те, що під час останньої розмови з президентом РФ Володимиром Путіним, Зеленський ініціював обговорення звільнення 22 кримських татар, яких незаконно утримують в анексованому Криму.