UA / RU
Підтримати ZN.ua

У окупантів значні втрати, вони змушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки — голова Луганської ОВА

Однак загарбники не полишають спроб вийти в тил українських військ та порушити логістичне забезпечення Луганщини.

У військ РФ значні втрати і вони змушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки. Окупантів вдалося потиснути на раніше зайняті позиції. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Також, за його словами, пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, але проїзд між містами зберігається.

«У росіян значні втрати і вони вимушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки. Втім, не полишають спроб вийти в тил наших військ та порушити логістичне забезпечення Луганщини», - йдеться у повідомленні.

За словами голова ОВА, Сєвєродонецьк окупанти впритул обстрілювали декілька разів, щонайменше тричі – дуже потужно, подекуди розпочиналися вуличні бої.

Унаслідок обстрілів пошкоджено 14 багатоповерхівок.

Також війська РФ обстріляли прилегле селище Синецький.

«Крім того, зафіксовані руйнування в інших містах Луганщини: дев’ять будинків в Гірському, по чотири – в Золотому та Лисичанську. А також у смт Врубівка – 12, селі Оріхове – два», - зазначив Гайдай.

За його словами, за минулу добу відбито вісім атак ворога, знищено п’ять танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та чотири ворожих автомобілі. Також підрозділи ППО знищили БпЛА типу «Орлан-10».

Читайте також: За минулу добу окупанти вбили щонайменше п’ять людей у Луганській області, пошкоджено близько 50 будинків — голова ОВА

Вчора, 27 травня, російські війська почали прямий штурм Сєвєродонецька, але місто їм оточити не вдалось, армія РФ не надто вправно діяла в забудованій міській місцевості протягом усієї війни і навряд чи зможе швидко просуватися в місті. До такого висновку, спираючись на минулий досвід фронтової аналітики, дійшли в Інституті дослідження війни ISW.