UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ОАСК закінчилися гроші на виплати зарплат

Через низькі зарплати суд втрачає кадри.

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) поскаржився на дефіцит коштів для виплати заробітної плати працівникам суду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Станом на 30 вересня 2021 в Окружному адміністративному суді міста Києва відсутні кошти для виконання своїх функцій, а саме - для виплати заробітної плати працівникам. Тотальне недофінансування з початку року призвело до того, що сьогодні фонд оплати праці вичерпаний повністю", - йдеться в ньому.

При цьому суд зазначає, що кількість звернень громадян до суду за захистом своїх прав зростає з кожним місяцем. З початку року до суду надійшло майже 28 тис. справ і матеріалів.

Відзначено, що за останні 4 роки цей показник збільшився на 55%, в той час, як заробітна плата працівників апарату з початку року через брак коштів тільки зменшувалася.

"Наприклад, працівник канцелярії, на якого покладено обов'язок реєстрації вхідної кореспонденції - позовів, клопотань та інших процесуальних документів, в цьому місяці отримав близько 7 тис. гривень, що значно нижче рівня середньої зарплати по Україні. Така ситуація викликала відтік кваліфікованих кадрів - за останні три місяці звільнилися 13 працівників апарату суду", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що Окружний адміністративний суд Києва інформував Державну судову адміністрацію як розпорядницю коштів про ситуацію, яка склалася, проте в даний час питання залишається невирішеним.

Раніше повідомлялося про те, президентський законопроект про «ліквідацію» Окружного адмінсуду лежить в парламенті без руху вже півроку. За словами глави Мін'юсту, ліквідація Окружного адміністративного суду Києва призведе до «зависання» 50-70 тисяч справ, тому те, що процес «ліквідації» суду поки застопорився - це «велике благо».