UA / RU
Підтримати ZN.ua

У новорічну ніч війська РФ двічі обстріляли Дніпропетровщину, постраждала жінка — голова ОВА

У Нікополь прилетіли щонайменше 20 ворожих снарядів.

У новорічну ніч окупанти двічі обстріляли Дніпропетровщину. Про це повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

«Дніпропетровщина. 1 січня. У новорічну ніч росіяни двічі обстріляли Нікопольщину і поранили 48-річну жінку», - йдеться у повідомленні.

За словами голови ОВА, «Гради» та важка артилерія РФ навмисно били по житлових кварталах саме у святкові години. Під атаки потрапили дві громади -  Червоногригорівська та Нікопольська.

У Нікополь прилетіли щонайменше 20 ворожих снарядів. Один з них спричинив займання у дев’ятиповерхівці. Внаслідок цього 48-річна жінка отримала осколково-опікове поранення очей, її госпіталізували. Зранку жінку виписали з лікарні.

Внаслідок ворожих атак у місті пошкоджені до десяти багатоповерхівок та чотири приватні будинки. Також пошкоджена лікарня, банк, дві аптеки, готель, магазини і лінія електропередач.

У Червоногригорівській громаді, на щастя, обійшлося без постраждалих.

Крім того, голова ОВА розповів про новорічний подарунок від повітряного командування «Схід». Українські захисники знищили один дрон-камікадзе «Шахед», який летів на область.

Решта районів зустрічали Новий рік під звуки сирени та без надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Росіяни тричі відкривали вогонь по Дніпропетровщині з важкої артилерії — голова ОВА

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що минулої доби противник завдав 31 ракетний та 12 авіаційних ударів по Україні і здійснив понад 70 обстрілів з РСЗВ. Також ворог запустив 13 іранських ударних БПЛА "Шахед-136". Усі вони знищені Силами оборони.