UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Новій Каховці горить та палає: ЗСУ поцілили склад боєприпасів окупантів

Українські військові за допомогою західної зброї продовжують ефективну «демілітаризацію» ворога.

Українські військові знищили склад боєприпасів окупантів у тимчасово захопленій Новій Каховці на Херсонщині, повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

«Херсонщина. У Новій Каховці мінус російський склад з боєприпасами. Привозили, привозили, складали, складали і от мають собі феєрверк на ніч. У людей вилітають вікна, але вони все одно радіють… бо це ж означає, що ЗСУ близько», - пише він у Facebook.

Хлань закликає українців радіти обережно та не підходити близько до місця детонації, аби не наражати себе на небезпеку.

Тим часом пропагандистські російські ЗМІ поширили вже кілька версій «хлопків» на Херсонщині. Спочатку повідомляли, що українські військові влучили у Каховську ГЕС, потім, – що вибухнули склади із селітрою, «пошкодивши ринок, лікарню та будинки».

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили чотири склади боєприпасів противника та 58 окупантів — ОК «Південь»

8 липня Міноборони США повідомило про надання Україні нової партії військової допомоги на $400 млн. Пакет включає чотири додаткові системи HIMARS та боєприпаси до них. Разом із переданими, Україна матиме 12 систем HIMARS. За допомогою американських артилерійських систем ЗСУ вже знищили десять російських складів боєприпасів і завдали ворогові серйозних втрат у живій силі.