UA / RU
Підтримати ZN.ua

У нових "зонах безпеки" в Донбасі вже кілька днів дотримується режим тиші – СЦКК

За дотриманням режиму тиші на ділянках розведення сторін конфлікту стежить місія ОБСЄ.

На трьох ділянках уздовж лінії розмежування в Донбасі, визначених Мінською контактною групою для відводу сил і засобів сторін конфлікту, з 22 вересня дотримується режим тиші, повідомив прес-офіцер української сторони у Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню Вадим Бакай.

"Там не стріляють. Вже кілька днів як не стріляють. 21 вересня засідала група і вже тоді в цих місцях стрілянини не спостерігалось. На цих ділянках знаходяться спостерігачі української сторони в СЦКК: вони там чергують, все фіксують", - заявив він у коментарі "Інтерфакс-Україна".

За його словами, звіт для "режиму тиші" розпочався з 22 числа, наступного дня після засідання Тристоронньої контактної групи. Веденням відліку займається моніторингова місія ОБСЄ.

Читайте також: Росія відправила у Донбас новий "гумконвой"

Нагадаємо, в ході засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту в Донбасі 21 вересня було підписано рамкове рішення про розведення сил та засобів ЗСУ і бойовиків ОРДЛО на лінії розмежування в зоні АТО.

Згідно з підписаним контактною групою документом, обов'язковою умовою для початку розведення сил ЗСУ та бойовиків ОРДЛО в зоні проведення антитерористичної операції є семиденний режим "повної тиші".

Як повідомив повідомив представник України з питань безпеки в контактній групі Євген Марчук, підписане у Мінську рішення передбачає створення трьох "зон безпеки" у населених пунктах Станиця Луганська, Золоте і Петровське Донецької області. Йдеться про розведення на даних ділянках всіх військових підрозділів з бронетехнікою та стрілецьким озброєнням по обидві лінії фронту.

До угоди додається графік відведення сил, на виконання якої передбачено 13 днів. Відвід повинен початися вже на цьому тижні.