UA / RU
Підтримати ZN.ua

У низці областей обмежили споживання електроенергії через загрозу ракетного удару

По всій Україні оголошена повітряна тривога.

У низці областей через загрозу ракетного удару обмежили електропостачання. По всій Україні оголошено повітряну тривогу та повідомляється про запуск ракет.

«У зв’язку з загрозою ракетного удару Укренерго проводить заходи щодо тимчасового обмеження електропостачання. Це необхідно для зменшення навантаження на енергосистему, в разі влучання в нашу інфраструктуру. Тому зараз можливі позапланові відключення електроенергії до нормалізації обстановки і ми зробимо все, щоб вони були не тривалими. Віримо в ППО! Слава Україні!», – зазначив очільник Одеської ОВА Максим Марченко.

У Миколаївобленерго також повідомили про відключення.

«Ракетний обстріл! Екстрено відключаємо 1 та 3 черги графіку погодинних відключень. Зберігаємо спокій та очікуємо на відбій тривоги. ППО, рідненькі, не підведіть!», – зазначили в обленерго.

Також за даними ЗМІ, відключення відбуваються також у Харківській, Сумській, Кіровоградській та Житомирській області.

Читайте також: У ДТЕК повідомили, завдяки чому Київ, Київська та Дніпропетровська області мають бути зі світлом на Новий рік

Президент Володимир Зеленський не виключає, що після здійснення чергового масованого ракетного обстрілу території України в четвер, 29 грудня, російські війська можуть повторити спробу позбавити наше населення електроенергії на новорічні свята. Водночас він запевнив, якими б не були плани агресора, українці знають про себе одне: вони обов'язково вистоять і безсумнівно виженуть росіян зі своєї землі. Президент переконаний, що після цього представники РФ понесуть максимальне покарання за свою страшну війну проти України.