UA / RU
Підтримати ZN.ua

У неділю в Києві потеплішає до 10-12°

Похолодання в Україні триватиме недовго. Вже в неділю температура по всій країні підніметься вище 10°.

У суботу, 5 березня, температурний фон в Україні кардинально не зміниться, погоду визначатиме поле підвищеного тиску, лише південь і схід опиняться в зоні впливу атмосферних фронтів, повідомляє Укргідрометцентр.

Вночі в більшості північних областей країни очікується невеликий мокрий сніг, на крайньому півдні, вдень у східних, Запорізькій, Херсонській і Дніпропетровській областях - дощі, на решті території без опадів. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с.

Температура у південній, східній частині та на Дніпропетровщині вночі очікується на рівні 1-6°, вдень 8-13° тепла, на решті території вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 2-7° тепла, на Закарпатті та Прикарпатті до 11°.

у Києві В суботу вночі очікується невеликий мокрий сніг, вдень без опадів. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 4-6° тепла.

У неділю, 6 березня, в Україні - без опадів, лише на крайньому заході, а вночі і на сході країни очікується невеликий дощ. Вітер південно-східний та південний, 5-10 м/с. Температура вночі 0-5° тепла, у північних та центральних областях від 2° тепла до 3° морозу; вдень 8-13° тепла, на заході та півдні місцями 14-17°.

У Києві в цей день - без опадів. Вітер переважно південний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 10-12° тепла.

Читайте також: Метеорологи передбачили два роки рекордної спеки

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, лютий 2016 року в Києві був на 6,2° теплішим кліматичної норми, а його середня температура склала 2,0°. Минулий лютий зайняв п'яте місце в рейтингу найбільш теплих з 1881 року. Його фактична середньомісячна температура виявилася вище кліматичної норми березня.

Метеорологічна зима в Києві була другою найбільш короткою після зими 1989-1990 рр. і тривала всього 55 днів - з 29 грудня до 21 лютого. Метеорологічна весна в столиці почалася 22 лютого.