UA / RU
Підтримати ZN.ua

У найближчі два дні в Україні - нічні заморозки, після чого значно потеплішає

Після короткого похолодання вже з 8 травня стовпчики термометрів піднімуться до +16... +22° С, і така температура утримається 9-10 травня.

У найближчі дні в Україні очікуються заморозки в нічні години на ґрунті та в повітрі, після чого температурний режим значно підвищиться. Про це повідомив на брифінгу директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

"Заморозки на ґрунті та в повітрі від -1° С до -5° С будуть спостерігатися 6-7 травня на заході, півночі і в центрі країни. Але вже з 8 травня стовпчики термометрів піднімуться до +16... +22° С, і така температура утримається 9-10 травня", - розповів Кульбіда.

За його словами, очікується ще одна хвиля дощів, яка розпочнеться 9 травня на крайньому півдні, а на наступного дня ця зона пошириться на центральні, північні і західні області. "Це будуть досить інтенсивні дощі. Протягом 11 травня вони будуть спостерігатися на північному сході, і надалі опади припиняться. Там, де будуть спостерігатися найбільш інтенсивні опади, буде спостерігатися і низька денна температура повітря: +12 ... +15 ° С. Але це буде стосуватися переважно Житомирської, Київської, Вінницької та частково Одеської областей. Тепліше і сухіше в цей час буде на сході України при температурному режимі в +20... 25° С", - розповів Кульбіда. !zn

Читайте також:

Гідрометцентр обіцяє 4-7 травня заморозки