UA / RU
Підтримати ZN.ua

У НАТО призначили спецпредставника Альянсу в Україні

Патрік Тернер надаватиме союзникам оцінки та поради щодо ситуації в Україні.

Патрік Тернер

Патрік Тернер

У середу, 17 липня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив про призначення Патріка Тернера спецпредставником Альянсу в Україні. Він займе цю посаду у Києві у вересні цього року, йдеться у повідомленні на сайті Альянсу.

Раніше Тернер був на посадах помічника генерального секретаря НАТО з питань операцій та помічника з питань оборонної політики та планування. Він також обіймав ряд вищих державних посад у Британії.

«Патрік Тернер привнесе роки лідерства та досвіду у цю роль. Як відданий державний службовець, він має значний досвід досягнення результатів. Я впевнений, що він відмінно виконає цю важливу роль, оскільки НАТО продовжує нарощувати свою підтримку Україні», — заявив Столтенберг.

У відповідь Тернер сказав, що для нього справжня честь бути представником НАТО в Україні. Він зазначив, що з нетерпінням чекає на те, щоб очолити представництво Альянсу у Києві та співпрацювати з українською владою, аби допомогти надати українцям підтримку.

Читайте також: Україна отримає запрошення і членство в НАТО одразу після закінчення війни – Зеленський

Зазначається, що Тернер виступатиме у якості координатора взаємодії НАТО з українською владою. Він надаватиме Альянсу оцінки та поради щодо ситуації в Україні.

Про призначення спецпредставника та створення програми підтримки України союзники домовились на саміті НАТО у Вашингтоні. Тоді ж країни-члени назвали шлях Києва до Альянсу «незворотним».

Раніше заступник керівника офісу президента Ігор Жовква заявив, що результати саміту НАТО у Вашингтоні є позитивними для України. За його словами, цьогорічна зустріч лідерів стала більш результативною, ніж торішня у Вільнюсі.