UA / RU
Підтримати ZN.ua

У НАТО анонсували відновлення роботи свого представництва в Україні

Міноборони України вже закінчує опрацювання плану з виконання завдань адаптованої Річної національної програми за які відповідальне відомство.

Заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер зустрівся з помічником Генерального секретаря НАТО Борісом Руге. У межах зустрічі сторони обговорили, зокрема, відновлення повноцінного представництва НАТО у нашій державі. Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства.

Заступник Міністра привітав рішення Альянсу про відновлення повноцінної роботи Представництва НАТО в Україні та плани щодо збільшення його чисельності.

“Впевнений, що це надасть нам додатковий імпульс в реалізації рішень Вільнюського саміту та сприятиме підготовці до Саміту НАТО у Вашингтоні”, – зазначив Гайдер.

За його словами, міністерство оборони з максимальною відповідальністю ставиться до імплементації всіх рішень для наближення членства України в НАТО.

Заступник глави Міноборони підкреслив, що оборонне відомство закінчує опрацювання плану з виконання завдань адаптованої Річної національної програми за які відповідальне відомство.

“Наші вимоги до виконавців кожного з індикаторів - досягнення максимальних показників ефективності виконання кожного заходу”, – додав він.

Читайте також: Україна має стати членом НАТО, але після завершення війни — глава МЗС Італії

Раніше посол Великої Британії при НАТО Девід Куоррі заявляв, що Україні не варто очікувати значного прогресу щодо її заявки на членство в НАТО на майбутньому саміті Альянсу у Вашингтоні.

Саміт НАТО відбудеться у столиці США 9-11 липня, і хоча питання членства України, ймовірно, буде обговорюватися, Куоррі вважає, що Києву слід стримувати свої очікування.