UA / RU
Підтримати ZN.ua

У населених пунктах Харківської області, що потрапили в "червону" зону, хочуть послабити карантин

Зокрема, місцева влада вирішила знову відкрити кінотеатри.

У населених пунктах Харьківської області, які потрапили до "червоної" зони, знову почнуть працювати кінотеатри. Про це у Facebook повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер у Facebook.

“Серед змін - дозволяємо роботу кінотеатрів з дотриманням усіх карантинних обмежень та проведення навчально-тренувальної роботи спортсменів області, що входять до складу національних збірних команд України з різних видів спорту”, - написав Кучер.

Він також нагадав, що до “червоної” зони потрапив не лише Харків, а й місто Люботин, Богодухівський, Золочівський, Лозівський та Первомайський райони області.

Міста Харків та Люботин, Богодухівський, Золочівський, Лозівський та Первомайський райони Харківської області - у "...

Опубліковано Олексієм Кучером Пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

Читайте також: В МОН пояснили, яким буде навчання школярів в "червоній зоні" після канікул

Як повідомлялося, 26 жовтня в Україні набуде чинності оновлене карантинне зонування. Всього до червоної зони потрапило 40 міст, серед яких Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів та інші.

Нагадаємо, станом на 23 жовтня, в Україні лабораторно підтвердили 330 396 випадків коронавірусу. При цьому 137 578 осіб одужали (2 680 за добу), 6 164 - померли (121 за добу). За добу було виявлено рекордні 7 517 випадків захворювання. 

Також за даними Міністерства охорони здоров’я, жодна з областей не готова до ослаблення карантину в Україні.

Згідно з прогнозами аналітиків, навіть за умови дотримання урядом плану карантинних заходів до кінця року в Україні можуть померти до 20 тисяч осіб.