UA / RU
Підтримати ZN.ua

У напрямку Ізюму штурмові підрозділи російського ворога були фактично знищені — Генштаб

На Південному напрямку по окремих рубежах відновлено передній край оборони.

Наприкінці 24-ї доби повномасштабної війни України та Росії угруповання українських сил оборони продовжує операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах. Проводяться заходи правового режиму воєнного стану, стабілізаційні дії, виконуються завдання територіальної оборони. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відображення зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття густонаселених міст, важливих індустріальних об'єктів України та оперативних угруповань військ.

На Південному напрямку по окремих рубежах відновлено передній край оборони. Ворог змушений проводити перегрупування, розгортати додаткові резерви, вживати заходів щодо відновлення боєздатності підрозділів.

На Донецькому напрямку російські окупаційні війська ведуть штурмові дії та вогневе ураження.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, здійснював нарощування систем вогневого ураження, інженерного забезпечення та логістики з метою підготовки до наступу на Київ.

На Сіверському та Слобожанському напрямах також наступальні дії не ведуться. Ворожими силами здійснюються обстріли українських населених пунктів.

У напрямку Ізюма противник намагався прорвати оборону наших військ, проте успіху не мав, штурмові підрозділи загарбника були фактично знищені.

Окупанти зазнають значних втрат. Морально-психологічний стан особового складу низький і погіршується з кожним наступним днем бойових дій. Каральні підрозділи росгвардії, які залучаються до бойових дій, втратили значну кількість озброєння та військової техніки. Відновлення втрат відбувається за рахунок застарілої та частково несправної техніки.

Читайте також: Росія за 24 днів війни здійснила 1403 авіаційні нальоти по території України

Нагадаємо, що Росія перекинула до Білорусі окремі військові підрозділи з Владивостока та Петропавловська-Камчатського. Ймовірно, це зроблено для компенсації втрат на війні проти України.