UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найближчими днями на українців чекають грози та град

Однак, в деяких регіонах все ж буде сухо.

За даними Укргідрометцентру, найближчої доби на заході України буде переважати прохолодне повітря, а на півдні та сході - жаркий, передає «Інтерфакс-Україна». При цьому найближчим часом очікується нестійка погода.

Так, 28 травня, в західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях синоптики обіцяють помірні, місцями значні дощі. На решті території в цей день вночі без опадів, а вдень очікуються короткочасні дощі. В цілому, по всій Україні, крім заходу, грози, а в північних, більшості центральних областей в окремих районах прогнозують град і шквали 15-20 м/с.

Вітер очікується південно-східний, у західних областях України - північний, північно-західний, 5-10 м/с.

На Заході температура вночі становитиме 8-13 °, вдень 16-21 °. На решті території вночі стовпчики термометрів покажуть 11-16 °, вдень 24-29 °. У північних областях температура складе 21-26 °. На високогір'ї Карпат вночі та вдень 5-10 °.

У Києві 28 травня очікуються короткочасні грозові дощі. Температура вночі в столиці складе 13-15 °, вдень 21-23 °.

У суботу, 29 травня, синоптики прогнозують короткочасні дощі, місцями грози. При цьому вночі в більшості західних областей України без істотних опадів. У південних, східних, більшості центральних областей країни в окремих районах очікуються град і шквали 15-20 м/с.

Вітер північно-західний, на південному сході - південно-західний, 7-12 м/с.

Температура в західних областях вночі становитиме 6-11 °, вдень повітря прогріється до 14-19 °. У східних і південно-східних областях вночі 12-17 °, вдень 23-28 °. На решті території України вночі стовпчики термометрів покажуть 11-16 °, вдень 17-22 °.

У Києві 29 травня короткочасні дощі, місцями гроза. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі становитиме 13-15 °, вдень 17-19 °.

Вранці 27 травня температура води в Чорному і Азовському морях була в межах 18-22 °, поблизу Одеси - 14 °, в Дніпрі в межах Києва - 17 °.

Читайте також: Грози та шквали: у ДСНС попередили про погіршення погоди

За прогнозами синоптиків, перший місяць літа буде помірно теплим, в червні температура повітря не підніметься вище 25°, а підйоми температури будуть чергуватися дощами. Справжня спека очікується в середині липня.

До Києва метеорологічне літо в цьому році прийшло 14 травня, що на три дні пізніше середніх багаторічних показників, свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.