UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нацполіції готуються до можливих провокацій під час "Євробачення"

Правоохоронці впевнені в тому, що вони покликані виставити Україну в невигідному світлі перед міжнародними партнерами.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв не виключає можливості різних провокацій під час проведення пісенного конкурсу "Євробачення" у Києві, повідомляє прес-служба Нацполіції.

За словами Князєва, певні сили можуть спробувати виставити Україну в невигідному світлі перед світовою спільнотою, для чого і спробують провести всілякі провокації.

Під час проведення наради з підготовки до "Євробачення" українські правоохоронці обговорили питання забезпечення поліцейських елементами уніформи (спеціальними жилетами), які дозволять виділяти їх у натовпі, а також комплектування службових автомобілів патрульної поліції всім необхідним для несення служби, в тому числі і медичними аптечками.

"Для нас не вперше нести службу під час проведення заходів такого рівня. Нацполіція готова забезпечити правопорядок під час "Євробачення" в Україні", - підкреслив Князєв.

Голова Нацполіції також особливо підкреслив той факт, що під час проведення масових заходів у столиці України поліцейські перейдуть на посилений режим несення служби.

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення-2016" у Стокгольмі виграла Джамала з піснею "1944". За результатами голосування національних журі країн-учасниць "Євробачення" і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Україна отримала право організувати "Євробачення" наступного року, як країна-переможець.

9 вересня стало відомо, що містом, яке прийме пісенний конкурс "Євробачення-2017", стане Київ.

На засіданні 11 жовтня Кабінет міністрів України затвердив план підготовки до проведення "Євробачення" в Україні у 2017 році. Згідно з планом, Київська міська державна адміністрація та Національна телекомпанія України повинні забезпечити підготовку місць проведення "Євробачення", створити інфраструктуру і забезпечити трансляцію конкурсу.

Пізніше стало відомо, що участь у "Євробаченні 2017" візьмуть 43 країни, на одну більше, ніж в 2016 році.

25 лютого стало відомо, що Україну цього року на пісенному конкурсі представить гурт О.Torvald.

Детальніше про підготовку України до пісенного конкурсу читайте в матеріалі "Місяць до Євробачення-2017: бюджети та карети, Джамала і Проскурня" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".