UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нацгвардії пригрозили судом організації-клону, якщо та продовжить дискредитувати військових

У відомстві вимагають "негайно припинити робити будь-які недостовірні заяви від імені Національної гвардії України і таким чином дискредитувати військове формування".

Командування Національної гвардії України обурене заявами організації, що називає себе "громадський штаб об'єднання "Національна гвардія". Як підкреслюють у Нацгвардії України, ця організація офіційно не зареєстрована, а тому її звернення нібито від імені офіційного військового формування МВС України дискредитує його в очах громадян України. Якщо цей "громадський штаб" продовжить свою діяльність, у Нацгвардії обіцяють подати до суду.

Про це йдеться у заяві Нацгвардії України, розміщеній на її офіційному сайті.

"Командування Національної гвардії України обурене зверненням "громадського штабу об'єднання під назвою "Національна гвардія" до президента України з низкою вимог для врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Вимагаємо негайно припинити робити будь-які недостовірні заяви від імені Національної гвардії України і таким чином дискредитувати військове формування.

... Звертаємося особисто до пана Волкова, як голови вищезгаданого об'єднання, терміново припинити робити заяви від імені Національної гвардії України, адже на такі заяви його ніхто не уповноважував. В іншому випадку командування Національної гвардії України змушене буде звернутися до суду", - йдеться в заяві.

"Нагадаємо, вказане громадське об'єднання не є офіційно зареєстрованою громадською організацією і не має ніякого права для оприлюднення офіційних заяв від імені Національної гвардії України", підкреслюють у військовому відомстві. !zn

Читайте також:

На базі батальйону "Донбас" формується 3-й резервний батальйон Нацгвардії

Нацгвардія запевнила, що їхніх військовослужбовців у полоні у терористів немає

Бійці Нацгвардії записали відеозвернення до жителів Донбасу