UA / RU
Підтримати ZN.ua

У НАБУ створюють підрозділ, який буде боротися з корупцією в "оборонці" – Ситник

Першим досягненням нового підрозділу стала справа про корупцію на "Львівському бронетанковому заводі".

В Національному антикорупційному бюро формується підрозділ, який буде опікуватися проявами корупції у сфері оборони, заявив директор НАБУ Артем Ситник.

"Зараз у нас формується оборонний підрозділ. Це підрозділ надзвичайно важливbq в умовах війни й фінансування Міністерства оборони", - цитує "Укрінформ" його підрозділ на брифінгу в п'ятницю.

Ситник розповів, що першим досягненням нового підрозділу стала справа про корупцію на "Львівському бронетанковому заводі". В якості ще одного прикладу успішної роботи підрозділу директор НАБУ назвав кримінальну справу за фактом розкрадання 16,5 млн грн в ході реалізації проекту "Стіна".

За словами Ситника, формування НАБУ можна в цілому вважати завершеним. Після відкриття регіональних відділень бюро в Харкові і Одесі вакантними залишаються лише 50 посад.

Раніше повідомлялося, що детективи НАБУ повідомили про підозру семи особам, які причетні до розкрадання коштів в реалізації проекту "Стіна". Посадових осіб Держприкордонслужби підозрюють у скоєнні злочинів, які завдали значної шкоди інтересам держави.