UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС України відреагували на заяви Ірану про постачання безпілотників Росії

Ніколенко заявив, що наслідки співучасті в агресії РФ для Ірану будуть масштабніші за вигоду від її підтримки.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що наша країна продовжуватиме вживати заходів, щоб унеможливити використання РФ іранської зброї для вбивств українців та знищення нашої критичної інфраструктури, заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Іранський міністр принагідно поширив інсинуації про начебто відмову української сторони від зустрічі з іранськими експертами під тиском західних партнерів", - зазначив Ніколенко.

Речник також наголосив: "У Тегерані мають усвідомлювати, що наслідки співучасті в злочинах агресії РФ проти України будуть набагато масштабнішими, аніж вигода від підтримки Росії".

Раніше міністр закордонних справ Ірану Хусейн-Амір Абдуллахіан вперше визнав, що його країна постачала Росії безпілотники, наполягаючи на тому, що передача відбулася до війни РФ проти України.

Читайте також: Іранська зброя повільно перетягує Ізраїль на бік України – Bloomberg

Офіцер Армії оборони Ізраїлю та військовий аналітик Ігаль Левін вважає однією з головних причин, чому Іран погодився допомогти Росії у війні проти України, те, що для нього це можливість у реальних умовах випробувати свої озброєння в рамках підготовки до війни проти Ізраїлю.