UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС розповіли, як Україна реагуватиме на загравання Білорусі з окупаційною адміністрацією Криму

Проти білоруських чиновників можуть ввести санкції.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга розповів, як Київ реагуватиме на загравання білоруських посадовців з окупаційною адміністрацією Криму. На своїй сторінці у Facebook він заявив, що Україна може разом з партнерами розглянути введення санкцій проти чиновників Мінська.

За словами Сибіги, Києву відомо про щонайменше сім угод, які білоруська місцева влада підписала з російськими окупантами в Криму. Він підкреслив, що на подібні кроки чиновники не могли піти без дозволу з Мінська.

«Лише у червні, місто Вітебськ та Вітебська область Білорусі, нехтуючи нормами міжнародного права, уклали «угоди» з окупаційною владою міст українського Криму – Сімферополя та Феодосії, а також «радою міністрів» і «міністерством культури та туризму» АР Крим та Сакським районом півострова», — заявив Сибіга.

Читайте також: В окупованому Криму росіяни частково відновили обʼєкт, на якому розміщувалась ядерна зброя

Перший заступник міністра також додав, що Україна фіксує усі незаконні дії, що спрямовані на порушення її суверенітету. За його словами, Київ вже здійснив відповідні заходи для реагування на поведінку Мінська, а виконавці протиправних  рішень стануть предметом розгляду для застосування санкції партнерами України.

Раніше Центр національного спротиву (ЦНС) повідомляв, що Білорусь готує провокації на кордоні з Україною, аби показати свою силу Китаю, військові якого прибули на навчання до країни. Для цього Мінськ хоче провести операції під чужим прапором у прикордонній зоні.