UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МВС заявили, що полковника поліції вдарили ножем у спину під час конфлікту в Чаплинці

Нацполіція розгляне всі повідомлення про заподіяння шкоди активістами або поліцейськими під час протистояння в районі підірваних опор ЛЕП близько Чаплинки.

Полковник Національної поліції України був поранений ножем у спину під час конфлікту в районі Чаплинки Херсонської області.

"Під час нападу на поліцейських протестувальниками, постраждав полковник поліції, якого зі спини вдарили ножем, намагаючись заволодіти його зброєю. Відео з місця події викладу пізніше", - написав увечері 21 листопада на своїй сторінці в Facebook начальник підрозділу протидії наркозлочинності Міністерства внутрішніх справ України Ілля Ківа (на фото).

У свою чергу в Нацполіції заявили, що всі повідомлення про заподіяння шкоди активістами або поліцейськими під час протистояння в районі підірваних опор ЛЕП близько Чаплинки будуть розглянуті в законному порядку.

Читайте також: Конфлікт з учасниками блокади Криму в Чаплинці врегульовано - МВС

"Повідомлення різних джерел про нанесення працівниками Нацполиции ушкоджень учасникам блокади АР Крим під час конфлікту навколо аварійних ділянок опор електромереж обов'язково будуть розслідувані в передбаченому законом порядку. Вони знаходяться на особистому контролі голови Нацполіції Деканоїдзе", - йдеться в офіційній заяві Нацполіції щодо конфлікту в Чаплинці, оприлюдненому ввечері 21 листопада.

Раніше національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що причиною конфлікту в районі Чаплинки є неузгодженість дій.

21 листопада в Чаплинці правоохоронці спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Повідомлялося, що в результаті зіткнень постраждали 7-10 чоловік. Потім МВС заявили про врегулювання конфлікту з учасниками блокади Криму в Чаплинці.

20 листопада невідомі на адмінкордоні з Кримом спробували за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на півострів. Сума збитків склала близько 700 тисяч гривень.